Ochrana dítěte před násilím - Tylchertová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato bakalářská práce se v teoretické části snaží informovat o základních pojmech spojených s domácím násilím, násilím na dětech, historií tělesných trestů a současné legislativě vztahující se k této problematice. Dalším aspektem této práce je "současný" návrh na zlepšení situace a analýza vybraných zpráv, názorů a článků z tisku (uveřejněných na internetu) spojená s hodnocením veřejnosti, které se tomuto problému věnují. V empirické části se tato práce snaží zjistit a vyhodnotit, jak laická veřejnost zastoupená žáky, studenty a dospělými vnímá domácí násilí na dětech, jak je o tomto problému informována a zda si myslí, že současná legislativa je dostačující nebo zda potřebuje změny.
Protection of a child against violence
Keywords: Children; corporal punishments; maltreatment; violence; Domestic Violence; Děti; tělesné tresty; týrání; násilí; Domácí násilí