Poskytování informací na elektronických úředních deskách ve veřejné správě - Hladíková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá úředními deskami a dálkovým přístupem k informacím na nich zobrazených. Začíná teoretickým vysvětlením problematiky základů veřejné ekonomie. V další části jsou postupně rozebrány problematiky přístupu k informacím, úřední deska v novém správním řádu a jejich právní úpravy. Silné a slabé stránky v dodržování zákonů jednotlivých úřadů a institucí odhaluje jejich průzkum. Na základě poznatků vyplývajících z komplexního rozboru jsou doporučeny návrhy ke zlepšení přístupu k informacím na webových stránkách úřadů.
Rendition of information on electronic official boards in a public service
Keywords: official boards; information access; municipalities; regional Authorities; Public Administration; úřední desky; přístup k informacím; městské úřady; krajské úřady; veřejná správa