Svobodný software a jeho využití v českém prostředí - Cvrček, Jan (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se zabývá zákonem č. 121/2000 Sb., o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů a to v oblasti softwaru. V užším významu se zaměřuje na autorská práva k softwaru, jeho licencím a možnostem šíření. V práci se analyzuje míra využití svobodného softwaru v českém prostředí.
Free software and its usage in Czech environment
Keywords: Autorský zákon č. 121/2000 Sb; svobodný software; softwarová licence; míra využití svobodného softwaru; Copyright Law No. 121/2000 Coll; free software; software license; rate of use of free software