Požadavky vybrané instituce veřejné správy na informační systém - Hejlová, Jana (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá problematikou vývoje požadavků na informační systém. Úvod práce popisuje teoretické hledisko této problematiky, které naznačuje hlavní kroky práce. Patří sem především problematika vývoje informačních systémů, metodiky vývoje informačních systémů a vývoj jejich požadavků. V další části je zvolena instituce veřejné správy a vhodný postup. Na základě zjištěných poznatků a navrženého postupu je v závěru práce vytvořena specifikace požadavků na informační systém zvolené instituce, který bude sloužit k posouzení kvality tohoto systému.
Requirements for institution of public service on information system
Keywords: Informační systém; městská policie; metodika vývoje informačních systémů; požadavek na informační systém; případ užití; Rational unified process; specifikace požadavků; Information system; municipal police; methodology for information systems development; requirement on information system; use case; Rational unified process; requirements specification