Vliv manažerské komunikace na psychickou zátěž v perioperační péči - Papoušková, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce je zaměřena na vliv manažerské komunikace v perioperační péči na pracovní spokojenost zaměstnanců, tento vliv je ověřován vztahem mezi mírou psychické zátěže a úrovní komunikačního prostředí. Diplomová práce se skládá ze dvou částí - teoretickou a průzkumnou. Teoretická část zahrnuje poznatky z perioperační péče, z oblasti managmentu a komunikace. Rovněž se zabývá psychickou zátěž u pracovníků v perioperační péči a ověřuje význam manažerské profese. Průzkumná část práce prezentuje data získaná prostřednictvím dotazníkového šetření v rámci kvantitativního výzkumu. Dotazník tvoří 3 části: první část je zaměřena na základní údaje o respondentovi, druhou část tvoří standardizovaný dotazník dle Meistera, který se zabývá hodnocením psychické zátěže jako subjektivní odezvy zaměstnanců na pracovní podmínky. Třetí část tvoří dotazník dle modelu komunikačního prostředí D´Aprixe, jež slouží k zjištění jeho úrovně.
The influence of managerial communication on the psychological burden of employees in perioperative care
Keywords: perioperační péče; psychická zátěž; manažerská komunikace; perioperative care; mental stress; managerial communication