Monitorovací systém polohy mobilních zařízení s využitím GPS a GSM technologií - Keller, Jan (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce pojednává o vytvoření komplexního systému pro sledování polohy mobilních zařízení s hlavním zaměřením na vytvoření univerzální a rozšiřitelné softwarové aplikace pro optimalizované zobrazování mapových podkladů, polohy objektů a dalších souvisejících informací. Kromě této klientské části se dále práce zaměřuje na vytvoření serveru pro sběr a distribuci dat a na výběr a zprovoznění vhodného hardwarového zařízení pro snímání a odesílaní polohy.
Monitoring system for tracking of mobile devices using GPS and GSM technology
Keywords: GPS; APRS; sledování polohy; mapová projekce; OpenStreetMap; vizualizace map; position tracking; map projection; map visualization