Modernizace železniční infrastruktury vybraného traťového úseku - Rell, Pavel (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce popisuje současný stav železniční infrastruktury se zaměřením na uvažovanou modernizaci jednokolejných tratí (nekoridorové tratě). První část popisuje historii po současnost v oblasti výstavby a obnovy železniční infrastruktury. Druhá část analyzuje vybraný traťový úsek z pohledu provozního a ekonomického stavu. Ve třetí části je zpracována dopravní technologie, včetně návrhu modernizace vybraného traťového úseku. Závěrečná část diplomové práce podrobně vyhodnocuje finanční a ekonomickou analýzu navrženého řešení a doporučuje předložený záměr k realizaci.
Railway infrastructure modernization of selected track section
Keywords: železniční doprava; modernizace; rekonstrukční práce; ekonomické analýzy