Vývoj financování složek integrovaného záchranného systému - Kupa, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se zabývá integrovaným záchranným systémem České republiky. Práce popisuje legislativní rámec IZS a způsob vzniku systému. Dále je v práci popsáno fungování integrovaného záchranného systému. Práce se dále věnuje financování jednotlivých složek integrovaného záchranného systému. Konkrétně popisuje způsob financování, jeho zdroje a výši vynaložených prostředků v letech 2001 až 2012. Práce také analyzuje poměr výše financování složek IZS ze státního rozpočtu a z rozpočtů územních samosprávních celků, poměr běžných a kapitálových výdajů v rámci složek IZS. V neposlední řadě práce analyzuje výši a zdroje financování Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje.
Development of financing of integrated rescue system
Keywords: Integrovaný záchranný systém; krizové řízení; veřejné finance; Hasičský záchranný sbor České republiky; Policie České republiky; Zdravotnická záchranná služba; Integrated rescue system; crisis management; public finance; Fire and Rescue service of the Czech Republic; Police of the Czech Republic; Emergency medical service