Karbonylové komplexy přechodných kovů obsahující vazbu s atomem cínu - Dostálová, Romana (Univerzita Pardubice, 2007)
Byla prostudována literatura na téma karbonylové sloučeniny obsahující vazbu přechodného kovu s atomem cínu a chemie organokovových sloučenin obsahující Y,C,Y-chelátující ligandy. Ze zpracované rešerše vyplývá, že skloubení těchto dvou témat by mohlo vést k novým výsledkům v oblasti karbonylových sloučenin obsahujících vazbu přechodného kovu s atomem cínu, který by obsahoval tento typ. Z literatury vyplývá, že tento typ sloučenin nebyl dosud připraven. Dále bylo připraveno několik organocíničitých a cínatých chloridů obsahujících Y,C,Y-chelátující ligandy, které v další fázi mohou sloužit jako výchozí sloučeniny při přípravě komplexních karbonylových sloučenin.
Carbonyl complexes of transition metals containing direct bonded Tin atom
Keywords: karbonylové komplexy; organocíničité sloučeniny; Y,C,Y-chelátující ligandy