Krásno v novověké filosofii 18. a 19. století - Kosinová, Šárka (Univerzita Pardubice, 2010)
Předmětem této bakalářské práce je pojetí krásna a jeho vývoj v novověké filozofii 18. a 19. století. Cílem práce je přiblížit tuto otázku stručně již od prvních významných etap vývoje tohoto pojmu.
The Beauty in the Modern Philosophy of the 18. and 19. centuries
Keywords: krásno; novověká filozofie; krása; estetika; beauty; aesthetics; philosophy