Softwarové nástroje pro posuzování životního cyklu produktu - Fedor, Matyáš (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato práce pojednává o životním cyklu produktu a jeho fázích, problematice hodnocení životního cyklu produktu a LCA metodě (Life Cycle Assessment). Dále se věnuje softwarovým nástrojům pro LCA, jejich funkcionalitám, architekturám a požadavkům. Blíže popisuje analýzu funkčnosti vybraného softwarového nástroje a hodnotí možnosti využití softwarových nástroj pro LCA ve vybraném podniku.
Software tools for product life cycle assessment
Keywords: životní cyklus produktu; etapy životního cyklu produktu; LCA; softwarové nástroje pro LCA; product life cycle; stages of life cycle product; LCA; software tools for LCA