Informovanost žen o prevenci nádorového onemocnění prsu - Frymlová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce zjišťuje informovanost žen v souvislosti s prevencí nádorového onemocnění prsu. Porovnává znalosti všeobecných sester, učitelek a administrativních pracovnic. Celá bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a část průzkumnou. Teoretická část se zabývá anatomií a fyziologií prsu, nádorovým onemocnění prsu se zaměřením na maligní tumory, diagnostikou, léčbou a v neposlední řadě také důležitou prevencí tohoto onemocnění. Průzkumná část za pomoci anonymního dotazníkového šetření sleduje informovanost žen o této problematice. V rámci průzkumného šetření bylo zjištěno, že nejvíce informované jsou všeobecné sestry a ženy ve věku 18-30 let.
Woman's awareness of breast cancer prevention
Keywords: karcinom prsu; informovanost; prevence; mamografický screening; samovyšetření prsu; breast cancer; awareness; prevention; mammography screening; breast self-examination