Transformační projekt dopravního podniku hl. m. Prahy, a.s. se zaměřením na vznik jednotek "Vnitropodniková doprava" a "Správa vozidel Metro" - Havlík, Jiří (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá transformací Dopravního podniku hl. m. Prahy, a.s. se zaměřením na vnitropodnikovou dopravu a oblast logistiky správy vozidel metra. První část práce charakterizuje DP. Druhá část se věnuje transformaci jiných dopravních organizací a to Dopravního podniku v Drážďanech a Berlíně. Třetí část je zaměřena na transformační projekt DP, seznámení s částí transformace provedenou v časovém období 2004 – 2006 a druhou částí, která se začala realizovat od druhého čtvrtletí roku 2007. Ve čtvrté a páté části je uvedena problematika vnitropodnikové dopravy DP, stav před transformací, změny provedené v důsledku transformace a návrhy na zlepšení její činnosti. Šestá a sedmá část se zabývá správou vozidel metra, výsledky transformačního projektu z roku 2005 a nástin budoucího vývoje v souvislosti s připravovaným outsourcingem.
Transformation of Prague transport company aimed to subproject "Interdepartmental transit" and "Government of underground vehicles"
Keywords: vnitropodniková doprava; transformační projekty; Metro; dopravní podniky