Domácí násilí - jak ho vidí muži a jak ženy? - Filip, Martin (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce nese název "Domácí násilí - jak ho vidí muži a jak ženy?". Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Diplomová práce řeší toto ještě poměrně "tabuizované téma" ze dvou různých pohledů. Práce se zaměřuje na domácí násilí, ve kterém jsou popsáni jako agresoři nejen muži, ale i ženy. V teoretické části je představen samotný pojem domácí násilí, popis agresorů a způsoby, jak je násilí prováděno. Vzhledem k náročnosti tématu, je pro praktickou část zvolen kvantitativní přístup, konkrétně metoda dotazníkového šetření. Respondenti jsou jak z řad mužů, tak i žen. Cílem výzkumu je zjistit, jak muži a ženy vnímají domácí násilí.
Domestic violence - how men perceive it and how women do?
Keywords: domácí násilí; formy domácího násilí; pachatelé; oběti; stalking; domestic violence; forms of domestic violence; perpetrators; victims; stalking