Zlepšování mechanicko-fyzikálních vlastností zemin pomocí hydraulických pojiv - Pavelka, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce je věnována tématu, zlepšování mechanicko-fyzikálních vlastností zemin pomocí hydraulických pojiv. V první části práce je pojednáno o vnitřním chování zeminy, používaných materiálech a technologii zlepšování zemin hydraulickými pojivy. Ve druhé části jsem se zaměřil na praktické postupy zatřídění, vyhodnocení dané zeminy a zlepšení vybraným hydraulickým pojivem. Na závěr jsou uvedeny a porovnány výsledky před zlepšením zeminy a po přidání vybraného hydraulického pojiva.
Improving the mechanical and physical properties of soil using hydraulic binders
Keywords: Zemina; vlhkost; triaxiální přístroj; zrnitost zeminy; hustoměr; zhutnitelnost; hydraulická pojiva; Soil; moisture; triaxial apparatus; soil granularity; hydrometer; compactibility; hydraulic binders