Nové propojení silnice I/36 v úseku Holice - Časy - Dejmek, Luboš (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem práce je zpracování jiné varianty přeložky I/36 v úseku Časy - Holice s větším využitím stávající komunikace. Bylo navrženo směrové a výškové řešení komunikace s menší potřebou záboru pozemků. Stávající komunikace je v kategorii S 7,5/70, nová komunikace je navržena v kategorii S 9,5/70 se směrodatnou rychlostí 90 km.h-1.
New link road I/36 in segment Holice - Časy
Keywords: komunikace; přeložky; vozovky; podélné profily; příčné řezy; směrová řešení; road; relocation; roadways; longitudinal profiles; cross-sections; directional solution