Vizualizace vybraných datových položek z provozu podniku - Kremličková, Andrea (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce charakterizuje v teoretické části základní pojmy, jako jsou data, informace a znalosti. Dále definuje cíle vizualizace a popisuje historii a současnost. V další části jsou vysvětleny některé druhy vizualizace dat - grafy a dashboardy. Předposlední kapitola obsahuje nástroje k vizualizaci a poslední zahrnuje výběr vhodných dat pro vizualizaci a následnou definici těchto dat. V praktické části jsou již výsledné vizualizace - vytvořené pomocí různých online a out-of-the-box nástrojů a poté jsou porovnány některé vybrané online nástroje pomocí bodovací a Saatyho metody. Na základě výsledků těchto metod byl zjištěn nejvhodnější online nástroj pro vizualizaci dat dle mých preferencí.
Visualization of selected business data items
Keywords: vizualizace; data; grafy; dashboard; visualization; data; graphs; dashboard