Analýza činnosti romského občanského sdružení Darjav v Pardubicích - Válková, Petra (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce je zaměřená na činnost romského občanského sdružení Darjav, které přímo působí v sociálně vyloučené lokalitě v Husově ulici v Pardubicích. Práce má popisný a analytický charakter a uvádí podmínky vzniku sdružení a analýzu aktivit od počátku až po současnost. Snaží se o evaluaci činností a jejich přínosu pro obyvatele lokality. V závěru pak představuje perspektivy sdružení a jejich klientů.
Activity of civic association Darjav in Pardubice
Keywords: Romové; občanské sdružení; sociální vyloučení; Analýza; Projekt; činnosti; Roma; civic association; social exclusion; Analysis; Project; activity