Deaktivace implantabilního kardioverteru-defibrilátoru - Červená, Jana (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce se zabývá tématem deaktivace implantabilního kardioverteru-defibrilátoru (ICD). Teoretická část popisuje celistvé informace o přístroji ICD od jeho funkce až k procesu deaktivace, vysvětluje jednotlivé aspekty spojené s deaktivací ICD. Průzkumná část se věnuje popsání celého procesu deaktivace i samotné deaktivace ICD pohledem lékařů. Přináší poznatky, jaké lékaři podávají informace, u jakých pacientů se s deaktivací setkávají a zda pacienti dostávají, dle zkušenosti lékařů, neadekvátní výboje v závěrečné fázi života.
Deactivation of the implantable cardioverter-defibrillator
Keywords: implantabilní kardioverter-defibrilátor; deaktivace; pacienti; informace; eutanazie; implantable cardioverter-defibrillator; deactivation; patients; information; euthanasia