Vliv investic do průmyslu na růst regionu - Hýbl, Alois (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá vlivem investic na růst Pardubického regionu. Tento vliv je posouzen prostřednictvím vybraných ukazatelů, jakými jsou: nezaměstnanost, kriminalita, hrubý domácí produkt, respektive hrubá přidaná hodnota a průměrné hrubé mzdy. Dále je hodnocen vliv investic v meziregionálním srovnání. Tato zjištění jsou založena na údajích z let 2000 a 2006.
Investment impact to the industry on the economical growth of the region
Keywords: Investice; Nezaměstnanost; Kriminalita; hrubý domácí produkt; mzdy; Investment; Unemployment; crime; Gross Domestic Product; Wages