Harmonie tónů: vlastnosti habitu interpreta klasické hudby - Kovaleva, Tatiana (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato diplomová práce se věnuje studiu habitu interpretů klasické hudby na příkladu členů Pardubického komorního orchestru. Vychází z teorie habitu i teorie praxe Pierra Bourdieu a rovněž z metody senzorické etnografie. Pomocí polostrukturovaných i neformálních rozhovorů a zúčastněného pozorování se snaží identifikovat a prozkoumat hlavní vlastnosti tohoto typu habitu a zanalyzovat klíčové etapy a specifika jeho utváření.
Harmony of Tones: Characteristics of the Classical Music Performer's Habitus
Keywords: orchestr; klasická hudba; housle; interpret klasické hudby; habitus; teorie praxe; senzorická etnografie; orchestra; classical music; violin; classical music performer; habitus; theory of practice; sensory ethnography