Dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr - Nejmanová, Leona (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá pracovněprávními vztahy zakládanými dohodami o pracích konaných mimo pracovní poměr. Dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr jsou v ČR stále hojně využívány, je však třeba upozornit na všechna ustanovení, která se dohod týkají. Tato práce je zaměřena na změny zákoníku práce týkající se dohod, které nabyly účinnosti 1. ledna 2012. V samostatných kapitolách jsou popsány pracovněprávní vztahy z obecného hlediska, pracovní poměr a vztahy, které jsou založeny dohodami o pracích konaných mimo pracovní poměr. Poslední kapitola je věnována výsledkům dotazníkového šetření, které se zaměřilo především na využití dohod u zaměstnavatelů, zkušenosti zaměstnanců s dohodami a hodnocení výhod a nevýhod dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr oběma stranami, zaměstnavateli a zaměstnanci.
Work agreements performed out of employment relationship
Keywords: pracovněprávní vztah; pracovní poměr; dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr; dohoda o provedení práce; dohoda o pracovní činnosti; employment relationship; employment; work agreements performed out of employment; agreement on work performance; agreement on work activities