Vznik Římských smluv - Nemcová, Martina (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je věnována vzniku Evropského hospodářského společenství - EHS a Evropského společenství pro atomovou energii - EURATOM na základě Římských smluv, které byly podepsány 25. března 1957. Tyto instituce vznikly jako druhá instituce evropského integračního procesu. Práce postihuje období 60. let 20. století a zabývá se událostmi, okolnostmi a diskuzemi, které předcházely podpis těchto smluv.
The origin of the Treaties of Rome
Keywords: EHS; EURATOM; J. Monnet; P. H. Spaak; Římské smlouvy; EEC; EURATOM; Treaties of Rome