Iontová chromatografie aniontů - Janoszowská, Renáta (Univerzita Pardubice, 1995)
Byly ověřeny možnosti využití iontové chromatografie ke stanovení fosforečnanů, dusičnanů, síranů a chloridů v průmyslových hnojivech. Experimenty byly prováděny v jednokolonovém chromatografickém systému s nepřímou fotometrickou detekcí za využití chromatografické kolony SEPARON HEMA-S 1000 Q-L a vodného roztoku hydrogenftalátu draselného jako mobilní fáze. Byly změřeny závislosti kapacitních poměrů studovaných aniontů na koncentraci hydrogenftalátu draselného v mobilní fázi a na jejín pH.
Ion chromatography of anions
Keywords: iontová chromatografie; Chromatografie; Průmysl; Hnojiva; anionty; Detekce