Pro areál v Doubravicích navrhněte dopravní řešení vjezdu do areálu (obousměrnou komunikací, parkoviště, zpevněné plochy) - Švadlenka, Michal (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce je návrhem příjezdové a přístupové komunikace k plánované budově výzkumného vývojového centra Univerzity Pardubice v Doubravicích včetně parkovacích ploch. Základním požadavkem při návrhu tohoto projektu bylo vytvořit adekvátní zpřístupnění stávajících a budoucích budov v areálu jejich uživatelům. Projektová komunikace je rozdělena do jednotlivých větví, jejichž celková délka je 433.04 m. Větve jsou označeny písmeny A, B, C, D a E a jsou navrženy jako místní komunikace obslužné MO2/11/6.5/30. Na větvi E jsou po obou stranách projektovány parkovací plochy pro nově zamýšlenou budovu univerzity. Směrové řešení je zpracováno s ohledem na stávající dispoziční řešení areálu.
Propose the traffic solution of the drive-in to the area in Doubravice (two-way road, parking area, hard standings)
Keywords: silniční komunikace; směrový oblouk; Vozovka; niveleta; parkovací plochy; odvodnění komunikace; kanalizační potrubí; Road; horizontal curve; roadway; vertical alignment; parking areas; drainage of the road; sewage conduit