Disociační konstanty vybraných léčiv - Pluhařová, Marta (Univerzita Pardubice, 1997)
Potenciometrickou titrací byly stanoveny koncentrační a smíšené disociační konstanty šesti léčiv. Z hodnot smíšených disociačních konstant při rozličných iontových silách byla nelineární regresí odhadnuta thermodynamická disociační konstanta každého léčiva. S využitím řady statistik byla prokázána věrohodnost nalezených disociačních konstant.
Keywords: léčiva; Adrenalin; Kodein; Ethylmorfin; Homatropin; Papaverin; Spartein; Disociační konstanty; potenciometrická titrace; Regresní analýza