Indikátory pro aspekty udržitelného rozvoje Pardubic - Jirásková, Marcela (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka se v práci zabývá aplikací pojmu trvale udržilený rozvoj. Vysvětluje i pojmy Agenda 21, Lokální agenda 21 a udržilenost lidských sídel. Podrobněji charakterizuje indikátory. V praktické části uvádí konkrétní indikátory pro město Pardubice.
Indicators for aspect of sustainable development of Pardubice
Keywords: trvale udržitelný rozvoj; Agenda 21; města; indikátory; sociální poměry; Životní prostředí