Restaurování pole č. A7 a sloupku B4 na Kamenné kašně v Kutné Hoře - Nádvorníková, Radka (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce dokumentuje restaurátorské a konzervátorské práce na Kamenné kašně v Kutné Hoře na poli A7 a sloupku B4. V jednotlivých bodech práce je popsána historie památky včetně dokumentovaných předchozích restaurátorských zásahů, její stav před restaurováním, dále v samostatných kapitolách jednotlivé části průzkumu a jeho vyhodnocení. Následuje stanovení koncepce a návrhu na restaurování památky, popis samostatného restaurátorského zásahu, jehož součástí je fotografická a grafická dokumentace.
Restoration of the field A7 and column B4 on the Stone Fountain in Kutna Hora
Keywords: restaurování; konzervace; Kamenná kašna; Kutná Hora; tmel na hořický pískovec; restoration; conservation; Stone Fountain; Sealant sandstone from Hořice