Možnosti využití alternativních a augmentativních prostředků komunikace - Kakáčková, Petra (Univerzita Pardubice, 2015)
Tématem bakalářské práce je využití alternativní a augmentativní komunikace u žáků se středně těžkou mentální retardací. V teoretické části jsou zmíněny alternativní a augmentativní komunikace, druhy mentálního postižení, kompenzační a didaktické pomůcky, metody výuky a Základní škola a Praktická škola Svítání. Výzkumná část byla zaměřena na komunikaci mezi speciálními pedagogy ze Základní školy a Praktické školy Svítání a žáky s mentálním postižením.
Possibilities of using alternative and augmentative means of communication
Keywords: alternative a augmentative communication; mental disabilities; compensation and teaching aids; alternativní a augmentativní komunikace; mentální postižení; kompenzační a didaktické pomůcky