Identita dětí v dětských domovech - Rozlivková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je zaměřena na identitu dětí v dětských domovech a na identitu dětí v náhradní rodinné péči. Identita znamená být sám sebou, vědět, kdo jsem, kým jsem, kam patřím, ke komu či k čemu se hlásím. Děti v dětských domovech vědí kdo jsou jejich rodiče, ale jejich rodiče se z nejrůznějších důvodů o ně nemůžou starat. Děti žijící v náhradní rodinné péči si dlouhou dobu myslí, že vědí, kdo jsou jejich rodiče než přijde okamžik pravdy.
The indentity of children living in children's homes
Keywords: Identita; dětské domovy; Náhradní rodinná péče; adopce; pěstounská péče; náhradní ústavní péče; Identity; children's homes; surrogate family care; Adoption; Foster Care; constitutional care