Sledování incidence infekcí spojených se zdravotní péčí u novorozenců ve vybraném zdravotnickém zařízení. - Šáchová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku pozdních sepsí a infekcí spojených se zdravotní péčí se zaměřením na novorozence. Zkoumána je incidence, zdroj a původci těchto infekcí. Teoretická část se zabývá infekcemi u novorozenců, infekcemi spojenými se zdravotní péčí a bariérovou péčí v porodní asistenci. Cílem práce je analýza retrospektivního sběru dat týkajících se pozdních novorozeneckých sepsí v daném zdravotnickém zařízení a dále zhodnocení bariérové péče na novorozeneckém oddělení pomocí zúčastněného přímého pozorování.
The Monitoring of the Incidence of Healthcare associated Infections in Newborns in Chosen Medical Facilities.
Keywords: bariérová péče; infekce spojené se zdravotní péčí; novorozenec; pozdní sepse; barrier technics; Healthcare associated infections; newborn; late onset sepsis