Využití vysokotlaké extrakce rozpouštědlem pro analýzu potravin II - Čábelka, Jan (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá vysokotlakou extrakcí rozpouštědlem na přístroji one PSE. Je zde provedena optimalizace extrakčních parametrů pro chmel a jakon. Následná analýza extraktů byla realizována pomocí GC/FID.
Use of pressurised fluid extraction for food analysis II
Keywords: extrakce rozpouštědlem; chmel; jakon