Odtížení traťového úseku Děčín - Hněvice pro zvýšení traťové rychlosti v koridoru I - Procházková, Jitka (Univerzita Pardubice, 1996)
Cílem práce bylo navrhnout odlehčení traťového úseku Hněvice - Děčín z důvodu výluk spojemých s rekonstrukcí koridoru I z Berlína do Vídně.
Keywords: železniční doprava; trať Hněvice - Děčín; výluky; vlakotvorba