Decolourisation of dyes with copper complexes - Šuláková, Romana (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce je zaměřena na odbarvování a čištění odpadních vod textilního průmyslu. Modelové antrachinonové barvivo a jednoduchá azová barviva byla podrobena oxidaci vzdušným kyslíkem katalyzované enzymy, získanými z hub Pycnoporus cinnabarinus a Trametes versicolor.
Keywords: textilní barviva; oxidace; redox reakce; katalyzátory; enzymatické reakce; imobilizace