Využití konkurenčního zpravodajství v rozhodovacím procesu regionu - Hanzl, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá využitím konkurenčního zpravodajství v rozhodovacím procesu regionu. Konkrétně využitím metod a nástrojů konkurenčního zpravodajství, které lze využít z pohledu zadavatele veřejné zakázky. Nejprve jsou popsány teoretické poznatky z oblasti konkurenčního zpravodajství, dále pak veřejné zakázky jako ekonomická funkce regionu. Teoretický základ je v další části práce použit při aplikaci metod a nástrojů, které mohou přispět k výběru vhodného dodavatele veřejné zakázky.
Utilisation of competitive intelligence in decision-making of region
Keywords: konkurenční zpravodajství; regiony; veřejné zakázky; SWOT analýza; Porterovův model; competitive intelligence; regions; procurement; SWOT analysis; Porter´s model