Analýza cestovního ruchu v turistickém regionu Východní Čechy - Marčáková, Hana (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá analýzou cestovního ruchu na území turistického regionu Východní Čechy. Hlavním cílem práce je provést analýzu současného stavu cestovního ruchu turistického regionu, jeho realizačních a lokalizačních faktorů. Dále na základě vlastního dotazníkového šetření ve vybraných oblastech navrhnout možnosti jeho dalšího rozvoje, a tak přispět k celkovému rozvoji tohoto regionu.
Analysis of tourism in tourist region of East Bohemia
Keywords: Tourism; Management; tourist infrastructure; implementation factors; Cestovní ruch; legislativa; Management; turistická infrastruktura; realizační faktory; legislation