Vliv přídavku oxidu boritého na strukturu a vlastnosti sodných niobáto-fosfátových skel - Ormandy, Imrich (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na přípravu a změny chování sodných niobáto-fosfátových skel s přídavkem oxidu boritého v kompoziční řadě (100-x)(0,4Na2O-0,4P2O5-0,2Nb2O5)-xB2O3. V práci je popsán postup přípravy, chemicko-fyzikální vlastnosti, termické chování a struktura připravených vzorků.
The effect of boron oxide addition on the structure and properties of sodium niobate-phosphate glasses
Keywords: fosfátová skla; oxid boritý; oxid niobičný; vlastnosti; struktura; termické chování; phosphate glasses; boron oxide; niobium pentoxide; properties; structure; thermal analysis