Návrh na zajištění přepravy odpadů do místa likvidace - Hrdý, Erik (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce je zaměřena na přepravu odpadů do místa likvidace v oblasti Jihočeského Kraje. Teoretická část práce se věnuje charakteristice různých druhů dopravy, které v rámci přepravu odpadu lze využít. Druhá část bakalářské práce analyzuje současný stav nakládání s odpady ve vybrané oblasti. Poslední část práce představuje návrhy na dva různé způsoby přepravy odpadů do místa likvidace a jejich porovnání, z hlediska finanční a ekologické náročnosti.
Proposal of Waste Transportation to the Place of Disposal
Keywords: odpady; kombinovaná přeprava; přeprava odpadů; silniční doprava; železniční doprava; waste; combined transport; waste transport; road transport; rail transport