Čištění odpadních vod s využitím kombinovaných membránových procesů - Sluková, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá možností využití membránových procesů k čištění komunálních a průmyslových odpadních vod, které jsou výhodné hlavně z environmentálního a ekonomického hlediska. Dále jsou popsány jednotlivé separační procesy, druhy používaných membrán a modulů, typy bioreaktorů. V závěrečné části se práce zabývá praktickým využitím kombinovaných membránových separačních procesů.
Purification of wastewater using combined membrane processes
Keywords: tlakové membránové procesy; odpadní vody; kombinované procesy; čištění; pressure driven membrane processes; wastewater; combined membrane processes; treatment