Spektrum postojů k mezináboženskému dialogu na konferenci Forum 2000 - Vraňanová, Marie (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá spektrem postojů k mezináboženskému dialogu na Forum 2000. Začíná teorií mezináboženského dialogu, další část se věnuje konferenci Forum 2000 a jsou vylíčeny dějiny projektu mezináboženský dialog v rámci Fora 2000. V poslední části se práce věnuje přehledu zúčastněných náboženských tradic a obsahové analýze diskusních příspěvků, které na dialozích v rámci Fora 2000 zazněly.
Spectrum of Attitudes towards Interreligious Dialogue at the Forum 2000 Conference
Keywords: náboženství; mezináboženský dialog; Forum 2000; typologie mezináboženských vztahů; religion; interreligious dialogue; Forum 2000; typology of interreligious relations