Hradec Králové v letech 1866 - 1914 - Paděra, Vítězslav (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce sleduje v daném období vývoj Hradce Králové z pohledu urbanistického a kulturního, dále školství, hospodářství se zaměřením na vývoj průmyslu ve městě. Součástí uceleného pohledu na Hradec Králové je také městská správa a demografický vývoj.
Hradec Králové in the years 1866 - 1914
Keywords: dějiny; historický vývoj; Hradec Králové