Optimalizace nákladů vozového parku Služeb města Pardubic, a.s. - Vacek, Michal (Univerzita Pardubice, 2002)
Diplomová práce je rozčleněna do tří hlavních kapitol. V první části analyzuje současný stav, ve kterém seznamuje se společností Služby města Pardubic, a.s., její strukturou a činnostmi, které vykonává. Dále se zabývá vozovým parkem, který společnost pro realizování činností využívá. Ve druhé části seznamuje s problematikou analýzy nákladů. Je zde proveden výpočet celkových nákladů jednotlivých zkoumaných vozidel, dále se zabývá zlepšením současného stavu evidence údajů souvisejících s provozem vozidel a porovnává jednotlivá vozidla podle různých hledisek. Ve třetí části vyhodnocuje dosažené výsledky a navrhuje způsoby jak zlepšit současný stav.
Cost optimization of the fleet of the company Služby města Pardubic, a.s.
Keywords: generální opravy; náklady; vozový park; Služby města Pardubic; overhaul; vehicle fleet; costs