Základní sociální poradenství pro osoby drogově závislé - Boušková, Pavla (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce se zabývá tím, jakým způsobem a v jakých oblastech pomohlo základní sociální poradenství u léčby drogově závislých lidí. Teoretická část se zaměřuje na drogovou závislost a její fáze, příčiny, zdravotní a sociální rizika uživatelů drog. Dále také na sociální služby, které mohou uživatelé drog využívat, možnosti sociální podpory a ucelenou rehabilitaci. V práci je zmíněná drogová situace v České republice. Podstatou této práce je získat pohled uživatelů drog na pomoc od sociálního pracovníka za pomocí poradenství. Výzkumná část je založena na kvalitativním výzkumu, který bude proveden prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů v léčebně návykových nemocí Nechanice.
Basic social counseling for drug addicts
Keywords: drogy; sociální služby; sociální poradenství; drugs; social services; social counseling