Nežádoucí účinky radioterapie při terapii karcinomu prsu - Vojtěchová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2019)
V mé bakalářské práci se zabývám nežádoucími účinky radioterapie, která je prováděna při léčbě karcinomu prsu. V teoretické části se zaměřuji na karcinom prsu, léčbu a jednotlivé techniky, které se při ozařování prsu používají. Dále práce pojednává o nežádoucích účincích ozařování se zaměřením na akutní a pozdní nežádoucí účinky, vyskytujících se po léčbě zářením. V praktické části zjišťuji pomocí dotazníkového šetření, zda měli pacientky s karcinomem prsu po dobu ozařování akutní nežádoucí účinky.
Side effects of radiotherapy in breast cancer therapy
Keywords: karcinom prsu; radioterapie; nežádoucí účinky; breast cancer; radiotherapy; side effects