Finanční výkonnost a konkurenceschopnost společnosti KAMÍR a Co spol. s r. o. - Luňáčková, Valentýna (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce se zabývá finanční výkonností a konkurenceschopností firmy KAMÍR a Co spol. s r. o. Finanční výkonnost je zjišťována pomocí vybraných ukazatelů finanční analýzy. Konkurenční schopnost podniku je pak získána pomocí Porterovy analýzy 5 sil, matice BCG a SWOT analýzy. Zdroji informací jsou především účetní výkazy (rozvaha, výkaz zisků a ztrát, cash flow) a interní údaje poskytnuté finanční analytičkou.
Financial Performance and Competitiveness of the Company KAMÍR a Co spol. s r. o.
Keywords: finanční výkonnost; konkurenceschopnost; finanční analýza; Porterova analýza 5 sil; BCG matice; SWOT analýza; financial performance; competitiveness; financial analysis; Porter's five forces analysis; BCG Matrix; SWOT analysis