Perspektivy rozvoje životního pojištění v ČR - Škrhová, Jana (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá životním pojištěním - jeho charakteristikou, podstatou a základními formami produktů životního pojištění. Popsán je zde také pojistný trh v ČR a jeho srovnání s evropským pojistným trhem. Podrobně je provedena analýza vývoje životního pojištění v ČR. V závěrečné části diplomové práce jsou odhadnuty perspektivy rozvoje životního pojištění v ČR.
The developlent perspectives of the life insurance in the Czech Republic
Keywords: rizika; Životní pojištění; pojistný trh; Česká Republika; Risks; Life insurance; insurance market; Czech Republic