Analýza využití dlouhodobého hmotného majetku vybraného podniku - Myška, Marek (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou využití dlouhodobého hmotného majetku společnosti KYB CHITA Manufacturing Europe s. r. o. V první části práce autor vysvětlí pojem rozvaha a jeho strukturu, dále detailně rozčlení aktiva, definuje výrobu a ukazatele využití strojů. Ve druhé části autor představí vybraný podnik a provede analýzu dlouhodobého hmotného majetku. Dosažené výsledky bude komentovat a hodnotit podle svého názoru. V závěru se bude snažit navrhnout vhodný způsob zlepšení současného stavu.
Analysis of tangible fixed assets in the selected enterprise
Keywords: rozvaha; dlouhodobý hmotný majetek; strojní zařízení; extenzivní využití; intenzivní využití a komplexní využití dlouhodobého hmotného majetku; balance sheet; tangible fixed assets; machinery; extensive use of machinery; intensive use of machinery; complex use of machinery