Zhodnocení finančního zdraví Družstva Agricola - Horálková, Jana (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá zhodnocením finančního zdraví družstva Agricola pomocí technické finanční analýzy v letech 2016-2021. Práce je rozdělena na část teoretickou a na část praktickou. V teoretické části je definován pojem finanční analýza, její účel, funkce a uživatelé. Dále jsou zde popsány zdroje finanční analýzy, jednotlivé metody a ukazatelé. Praktická část se zaměřuje na charakteristiku družstva Agricola, dále je zde provedena finanční analýza pomocí ukazatelů, které jsou vysvětleny v první části práce.
Assessment of the financial health of the Agricola cooperative
Keywords: finanční analýza; horizontální analýza; vertikální analýza; rozdílové ukazatele; poměrové ukazatele; souhrnné ukazatele; rentabilita; aktivita; zadluženost; likvidita; financial analysis; horizontal analysis; vertical analysis; differential indicators; ratio indicators; summary indicators; profitability; activity; indebtedness; liquidity