Ochrana kritické infrastruktury v ČR a zahraničí - Myslikovjan, David (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá ochranou kritické infrastruktury v zemích Evropy. Především se zaměřuje na Českou republiku a Evropskou unii, ale popisuje i situaci ochrany kritické infrastruktury v dalších zemích Evropy. Nejdříve jsou vysvětleny základní pojmy, které se týkají problematiky kritické infrastruktury, a pak je popisována její ochrana v rámci Evropské unie. Další text je věnován ochraně kritických infrastruktur ve vybraných zemích Evropy. Jako poslední je uvedeno srovnání různých oblastí KI ve sledovaných zemích.
Critical infrastructure protection in Czech Republic and abroad
Keywords: Evropská Unie; Kritická infrastruktura; EPCIP; Krizové řízení; ochrana kritické infrastruktury; oblasti kritické infrastruktury; Zelená kniha; European Union; Critical Infrastructure; Crisis Management; critical Infrastructure Protection; sectors of critical infrastructure; Green Paper