Druhy odměn za vykonanou práci - vývoj od roku 1965 a současný stav - Kubová, Věra (Univerzita Pardubice, 2006)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice mezd a s tím souvisejících oblastí. Důraz je kladen především na praktickou demonstraci postupů výpočtu odměn pracovníků v nejčastěji se vyskytujících případech. Cílem práce bylo shrnout problematiku výpočtů mezd a jejich zdanění, včetně sociálního a zdravotního pojištění do jednoho dokumentu. Dále dokument obsahuje subjektivní zhodnocení vztahu mezi účastníky trhu práce, tj. zaměstnavatelem, zaměstnancem a státem, stručnou historii vývoje mezd a statistický průzkum pracovníků a jejich odměn ve vybraných organizacích.
Kinds of wages - brief historical evolution and present situation
Keywords: mzdy; zdanění mezd; sociální pojištění; zdravotní pojištění; Wages; wages assessment; social insurance; health insurance